About Us

About Us

SYARIKAT BIO SUNAH HERBS

FOUNDER OF BIOSUNAH HERBS


PROF DR HJ ABD MANAN BIN EMBONG

(PAKAR ETHNOLOGI DAN ARTIFAK ISLAM)

 

Bio Sunah Herbs merupakan syarikat 100% Milik Bumiputera. Setiap produk Bio Sunah Herbs mempunyai sijil Halal dan Kelulusan KKM. Ibu Pejabat Bio Sunah Herbs terletak di Kuala Terengganu, Terengganu. Dari segi pemprosesan kilang kami juga mempunyai Sijil Halal, GMP, IMP dan Kelulusan KKM serta pekerja kami juga akan membuat pemeriksaan kualiti produk kami selepas diproses dikilang dengan mengambil sampel secara rawak dan dianalisis.          

BioSunahHerbs.Com.My adalah Laman Web Rasmi Produk keluaran Bio Sunah Herbs iaitu Air Alkali “Bio Cypress” dan “Bio Life” (Pati Bio Cypress) . Laman web ini diuruskan oleh Al Khalifah Global Enterprise sebagai Syarikat Pemasaran Produk Bio Sunah Herbs.

Matlamat kami adalah untuk memasarkan produk yang berasaskan pemakanan sunnah keseluruh negara.

Produk kami berkualiti tinggi, produk dihasilkan dari penemuan kajian terhadap AlQuran dan Hadis. Maka tercipta produk dari Kombinasi Mukjizat 3 Para Nabi oleh Pakar-pakar kami, Produk Bio Cypress/Bio Life adalah air alkali yang berasaskan Pemakanan Sunnah Melalui Eksploitasi Energi BioSel Paling Halus Pada Tahap Sub Atomic Particles dan mendapat pensijilan halal JAKIM dan Kementerian Kesihatan Malaysia .

Produk Bio Sunah Herbs dicipta dari hasil kajian AlQuran dan Hadis berhubung Rahsia Kesihatan Penjagaan Kesihatan Para Nabi. Hasil dari Kajian dan teknologi moden maka Bio Sunah Herbs telah berjaya menghasilkan produk daripada Kombinasi Mukjizat 3 Nabi iaitu Pokok Pine Cypress (Kayu Spesis Bahtera Nabi Allah Nuh A.S), Air ZAM-ZAM-Rahsia Kebaikan Air Alkali Terbongkar (Nabi Ismail A.S) dan Garam Mineral Kristal Hunza (Nabi Muhammad S.A.W).

Hasil kombinasi 3 Bahan Utama serta bahan-bahan pemakanan rasulullah s.a.w telah mencetuskan satu fenomena baru dalam dunia perubatan alternatif Di Asia Tenggara  amnya. Bahan-bahan ini sebenarnya telah pun digunakan sejak 4000 tahun yang lalu oleh mesir kuno dan di eropah. Setelah diedarkan sebagai percubaan selama satu tahun di pasaran, ia  telah menunjukkan maklumbalas yang amat membanggakan. Besarlah harapan kami agar  rahsia  perubatan terunggul islam pada masa lampau ini yang disimpan barat dapat di kembalikan semula kepada masyarakat pada hari ini. Mudah-mudahan kita mendapat barakah dari Allah S.W.T.

Salah Satu Produk Bio Sunah Herbs Air Alkali Bio Cypress Dan Bio Life

                                                                              

                                                             

Merintis Mukjizat Pemakanan Sunnah Melalui Eksploitasi Energi BioSel Paling Halus Pada Tahap Sub Atomic Particles

Membongkar dan Memahami RAHSIA Penyembuhan Sel Melalui Terapi Pemakanan Sunnah

Produk Bio Cypress Berdaftar dan Mendapat Kelulusan Dari Kementerian Kesihatan Malaysia

No. Rujukan KKM: (56)dlm.KKM-163/S/25 Jld. 164

Air Kami Bukan Sekadar Air Alkali tetapi Juga Air Herba Terapi Untuk Plebagai Penyakit Masa Kini

Bio Sunah Cypress/Bio Life merupakan produk hasil kajian intensif seorang sarjana muslim iaitu Dr. Muhammad Shakran Shuhatah dari Mesir, seorang gemologist dari Malaysia iaitu Dr. Hisham bin Hashim, serta seorang pakar etnologi iaitu Dr. Hj Abd. Manan bin Embong.

Kajian selama lebih 30 tahun ke atas mukjizat Nabi Nuh a.s iaitu spesies kayu bahtera dan digabungkan dengan kajian Dr. Hisham bin Hashim ke atas konsep garam sunnah menghasilkan dapatan yang sangat menakjubkan.

Gabungan amber (resin/getah) spesies pine cypress di Banjaran Ararat Turki dan mineral garam kristal yang ditemui di Pergunungan Hunza, Karokoram yang di kedalaman 2000 kaki telah mencetuskan satu fenomena dalam mencerna suatu makna baru dalam konsep makanan seharian yang wajar kita manfaatkan.

Satu Penemuan Yang Menakjubkan

Kajian Prof. Mohammad Shakram Shuhatah dari Mesir berkaitan makanan sunnah menemukan dapatan yang sangat hebat. Khasiat dalam zat pemakanan sekaligus mengandungi rahsia terapi penyembuhan yang luar biasa impaknya. Kajian beliau menemukan dua bahan asas yang dimasukkan ke dalam ubat-ubatan Barat yang bernilai tinggi tapi sengaja dirahsiakan mereka iaitu:

                                                                                

            Garam Mineral Kristal Hunza                                                                                          Amber Pine Cypress

 

Garam mineral Hunza ini bukan garam biasa sebaliknya mempunyai mineral antara 84–96 mineral yang sangat bernilai untuk tubuh badan. Garam ini menjadi booster kepada terapi penyembuhan. Mungkin kita ingat akan sunnah Nabi Muhammad saw supaya memakan garam sebelum dan selepas setiap kali kita makan.

Dari Ibnu Abbas, Baginda Rasulullah SAW bersabda maksudnya: 

Barangsiapa yang memulakan makan dengan memakan secubit garam, maka Allah akan menghindarkan 330 jenis penyakit dan yang paling ringan adalah gila, kusta, sakit perut, gigi dan yang bakinya hanya Allah jua mengetahuinya

Menurut beliau, kajian selama 30 tahun ke atas mukjizat Nabi Nuh a.s iaitu spesies kayu bahtera dan digabungkan dengan kajian Dr. Hisham bin Hashim seorang herbalist dari Malaysia ke atas konsep garam sunah (kristal Hunza) menghasilkan dapatan yang sangat menakjubkan dalam merancanakan suatu makna baru dalam konsep air minuman seharian yang wajar kita manfaatkan.Air Alkali Bio Cypress Herbs Extra

Air Alkali Bio Cypress Herbs Extra

Air Alkali Bio Cypress Bukan Sekadar Air Alkali Tetapi Juga Sebagai Minuman Tenaga Dan Pemakanan K..

$108.00 Ex Tax: $108.00

Garam Kristal Hunza

Garam Kristal Hunza

Garam Kristal  Hunza Mineral Kristal Garam Hunza ini yang terdapat 2000 kaki di kawa..

$70.00 $75.00 Ex Tax: $70.00

Serbuk Bio Sunah

Serbuk Bio Sunah

BIO SUNAH merupakan makanan tambahan yang telah diformulasikan oleh pakar etnologi iaitu Prof. Dr. H..

$290.00 $350.00 Ex Tax: $290.00

Tasbih Kayu Cypress 99 Biji

Tasbih Kayu Cypress 99 Biji

MENYINGKAP MUKJIZAT SUNNAH...TASBIH CYPRESS ®Merupakan produk hasil kajian intensif seorang sarjan..

$250.00 $275.00 Ex Tax: $250.00

BIO Energy Cypress (BEC)

BIO Energy Cypress (BEC)

Memperkenalkan BIO ENERGY CYPRESS merupakan BIO LIFE DROP saiz 30ML. BIO ENERGY CYPRESS mempu..

$55.00 $59.00 Ex Tax: $55.00

Bio Life Drop

Bio Life Drop

Kepentingan air tidak dapat disangkal lagi. Bermulanya hayat kehidupan ini adalah dengan air. Anda..

$75.00 $80.00 Ex Tax: $75.00

Showing 1 to 6 of 6 (1 Pages)